Kisii town och sleepover

Nu har ännu en helg här i Kenya passerat! Igår tog vi en matatu (en slags minibuss där man tränger in så många passagerare som det bara går) för att besöka Kisii, en större stad cirka 45 minuter från Nyansiongo. När vi kom dit gick vi runt och gjorde lite ärenden som att ta ut pengar och handla på ett supermarket med lite större utbud än vårt vanliga. Vi köpte även avokado för fem kronor styck på en marknad vi passerade. I övrigt gick vi mest runt i staden och tittade (med många nyfikna blickar på oss) samt åt mat på en hotellrestaurang. Vi var vädligt taggade på att äta något lite annorlunda än det vi ätit de senaste två veckorna och även om maten vi åt i Kisii inte var tiptop var det gott att få lite variation. 

När vi kom hem igen var det dags för vår premiärtur på boda boda (motorcykeltaxi, vilket är det vanligaste sättet att ta sig runt på här i byn) då vi skulle hem till Ebba och Ellen en bit bort för sleepover. Deras värdmamma hade sett till att vi fick tre stabila chaufförer som hämtade upp oss, så åkturen gick bra!  

Idag visade Ebba och Ellen oss runt i omgivningarna kring deras hus, vilket var jättefint! Vi gick bland annat högst upp på kullen deras hus ligger på där vi möttes av en väldigt fin utsikt. Sedan besökte vi även en liten damm en bit bort innan vi begav oss tillbaka till deras trädgård för att spela kort, lyssna musik och bara ha det allmänt bra ute i värmen. 
Upp