Hej från Kisumu!










Idag tog vi ledigt från våra projekt för att kunna ge oss iväg tidigt till staden Kisumu vid Victoriasjön där vi ska spendera helgen. Resan hit tog knappt tre timmar och kostade 400 shilling (knappt 40 kronor). Vi åkte först matatu till Kisii där vi sedan bytte till en annan matatu (som visade sig vara en lyxvariant med gott om utrymme och mjuka säten) som tog oss till Kisumu. 

När vi kom fram fick vi testa på ett nytt färdmedel för att ta oss till vårt hotell, nämligen tuktuk (som syns lite på några av bilderna)! Det var en aning trångt med oss sex passagerare och packning plus chauffören men det gick bra och efter lite virrande hittade vi till slut rätt.

Första prio efter att ha checkat in på hotellet var att äta och vi hittade ett ställe där de visade sig ha supergod pizza (väldigt efterlängtat). Därefter styrde vi stegen mot själva sjön med förhoppningen att hitta en fin strand. Istället hamnade vi i ett område som mer liknade ett övergivet fabriksområde, vilket inte direkt kändes som något turistställe. Någon strand hittades därmed inte men imorgon kommer en kompis till Elin och Johannas som jobbar på sjukhuset hit för att visa oss runt så förhoppningvis har vi mer tur då! 

Kvällen spenderade vi på hotellets roof top-bar där vi hade vädligt fin utsikt över sjön (bortsett från två enorma reklamskyltar) innan vi åt middag på hotellets restaurang. Nu ska vi snart lägga oss och ladda inför en heldag här i Kisumu imorgon!
#1 - - Mutter:

Vad härligt för er med en spännande utflykt! Förvånad att pizza är så populärt😉😉😂

#2 - - Tojje:

Hoppas er helg blir super och ni hittar ännu fler vackra landskap! Såå häftigt med allt!

#3 - - Viktoria:

Hej Rebecka!
Vad spännande att få följa din resa! I Kisumu finns (eller fanns kanske) det tre getter som heter Viktoria, Johanna & Rebecka... ;-) Min föräldrar köpte dem när de var där.
Ha det fortsatt fantastiskt!
Kram från Viktoria (fd mentor)

Svar: Hej! Vad kul att du tittar in på bloggen! 😃 där ser man, roligt! 😄 tack så mycket, kram!
Rebecka Berg

#4 - - Peter:

Passar på att bättra på mina egna geografikunskaper. Kisumu har ca 400.000 invånare, Victoriasjön har 3.000 (!!!!) öar. Sjön verkar haft stora problem med vattenhyacinter som breder ut sig men för att bekämpa när inte kemikalier och borttag hjälpt har tydligen en skalbagge inplanterats som fått viss ordning på hyacinterna om man får tro källorna på nätet.

Något avis på att ni såg flodhästar IRL

Tack för att man får hänga med på resan med alla fina uppdateringar

Upp