En månad kvar

Idag är det bara en månad kvar tills jag och dessa fem sitter på planet som ska ta oss till vårt tre månaders volontärutbyte i Kenya, därför tycker jag det är dags att inviga den här bloggen med ett första inlägg så att ni som vill följa min resa får lite mer koll på vad jag faktiskt ska göra. 
 
När jag tog studenten i våras kände jag att jag ville göra något annat innan jag fortsatte plugga på universitetet. Jag ville uppleva något nytt, ha möjlighet att hjälpa andra, få nya perspektiv på saker och ting och se världen. Efter ett oändligt antal timmar framför google och olika utbildningssidor hittade jag slutligen Volontärlinjen Global som jag bestämde mig för att söka till och det är där jag går nu.
 
Under hösten har vi läst mycket globala frågor och på olika sätt blivit mer medvetna om vår omvärld. Dessutom har ägnat tid åt att förbereda oss inför det som kanske är allra mest centralt med utbildningen, nämligen volontärperioden.
 
Vi som ska till Kenya åker på vårt utbyte via fredsorganisationen PeaceWorks som vi även haft en volontärförberedande kurs med under hösten. Vi kommer bo två och två i värdfamiljer och jobba på olika projekt på landsbygden i västra Kenya. Tillsammans med Moa kommer jag att vara på låg- och mellanstadieskolan Ensakia Primary School, vilket ska bli jättespännande! 
 
Här på bloggen kommer jag dela med mig av mina upplevelser, så om ni är nyfikna får ni jättegärna följa mitt äventyr!
 
Upp