En vanlig dag i matbilder

För att ni ska få en lite bättre inblick i vad vi får för mat här i Kenya tänkte jag visa lite bilder på hur varje måltid kan (och brukar) se ut! 

Först har vi frukosten som nästan alltid består av det ni ser på bilden: ljust bröd, marmelad och te (som nästan bara smakar mjölk och socker). Ibland har vi även fått banan, chapati (stekt bröd som påminner om ett tjockare tortillabröd) eller mandazi (lite crossiantliknande bröd). Teet är dock återkommande varje dag och byts absolut inte ut.

På förmiddagsrasten i skolan får vi alltid ljust bröd och te, så detta äter vi varje vardag.


I skolan har vi fått samma lunch varje dag sedan vi kom hit och jag tror inte det kommer ske några större förändringar framöver. Det vi äter är ugali (kompakt majsgröt som är väldigt vanlig här) och tillagad spiderflower (en typ av grönsak som påminner lite om spenat/grönkål). En dag förra veckan fick vi även äggröra till men det har inte hänt någon mer gång sedan dess.

Runt klockan åtta på kvällen är det dags för middag här hemma och det är den måltid som varierar mest i innehåll från dag till dag (har man otur blir det dock samma som lunchen, vilket har hänt några gånger). Dessa bilder är från igår då vi fick ris med små bitar av kokade morötter och en varm kolblanding + avokado, vilket faktiskt var en av de godaste middagarna vi fått! 

Överlag är maten helt okej och det är inga problem att äta den. Dock blir det lite enformigt ibland, speciellt lunchen som är samma varje dag. Det jag saknar mest i matväg hemifrån är min älskade frukost (surprise!). Skulle bli väldigt glad över att få en grov macka med ost + yoghurt och müsli till frukost men det får bli något att se fram emot att äta när vi kommer hem! 

#1 - - Mutter:

Kul att få se bilder på maten! Jag ska inte bjuda på ugali när du kommer hem, väljer något annat😉

Upp