En äventyrlig helg i Masai Mara











Några mobilbilder från Masai Mara, har en hel drös på kameran som jag kommer lägga upp framöver också! 

I torsdags lämnade vi Nyansiongo tidigt på morgonen och åkte mot Masai Mara där vi hade bokat tre dagars safari. På torsdagen kom vi dit på eftermiddagen och kunde ta en tre timmars kvällstur i parken innan det var dags att åka till vårt camp. Bara under dessa timmar hann vi se fyra av the big five (!). Vi såg bland annat en stor flock elefanter, massor bufflar och var endast två-tre meter från ett lejon som tog igen sig i solnedgången (som för övrigt var jättefin), så det var verkligen en lyckad första dag! 

På fredagen och lördagen hade vi två heldagar i parken. Vi klev upp väldigt tidigt och hade med oss lunchboxar att äta i parken för att få ut så mycket som möjligt av vår tid där. Under dessa två dagar fortsatte vi att åka runt på parkens väldigt guppiga (och ibland nästan obefintliga) vägar och tittade på alla möjliga djur. På fredagen åkte vi flera timmar in i parken för att komma till Mara River som gränsar till Tanzania där vi såg både en krokodil och flera flodhästar. Tyvärr såg vi aldrig någon noshörning så vi kunde fullända vår big five men däremot såg vi massor annat så som giraffer, geparder, lejon, elefanter, en jagande flock hyenor, bufflar och mycket mer. Under vår allra sista timme i parken på lördagen hade vi turen att få se en leopard på jättenära håll. Till och med vår guide verkade imponerad, så jag tror det är ganska ovanligt. 

Det har varit väldigt roliga dagar och det var så häftigt att få se alla vilda djur på riktigt! Dessutom var miljön hur fin som helst så man njöt verkligen av att åka omkring och blicka ut över parken (som är över 1000 kvadratkilometer stor) från safaribilens öppna tak. Det var även en häftig känsla att få sätta sig på en filt under ett träd på savannen och äta lunch, inget man gör varje dag! På lördagseftermiddagen fick vi dessutom besöka en masaiby som låg i närheten av vårt camp. Det var vädligt roligt att få lära sig mer om deras kultur och traditioner samt att få en inblick i hur de lever. 

Allt detta var dock inte det enda som bidrog till äventyrsnivån på helgen...

På vägen hem skulle vi nämligen ta en "genväg" som visade sig vara i mindre bra skick. Detta ledde till att vi fastnade totalt på ett ställe där vägen var väldigt lerig. Efter ett tag fick vi tillåtelse att hjälpa till att putta på bilen och med hjälp av en man som var i närheten fick vi loss den efter några försök. Dock gasade vår guide på lite för snabbt framåt när han väl kommit loss och bilen fastnade dessvärre ännu en gång (den här gången ännu värre). Som tur var fanns det några vänliga människor i närheten som kunde hjälpa till och efter en dryg timme och några små missöden senare (en trasig spade, x antal leriga personer och en trasig ruta på bilen) var vi påväg hem igen, många upplevelser rikare! 
#1 - - Peter:

Vilka fantastiska upplevelser och bilder. Tror ni hade flyt med kattdjuren, de var i alla fall skyggare i Krugerparken. Lite äventyr med bil gör ju bara minnet ännu mer minnesvärt. Hejhejdå för denna gång

#2 - - Rosi :

Den parken är på min önskelista. Har hört så mycket gott om den. Skulle vilja bo i tält hos Masaierna. Ser helt fantastiskt ur på bilderna. Att ni också lyckades se så många kattdjur, underbart!

#3 - - Mutter:

Det verkar som du har haft en toppenhelg! Så mycket att uppleva och se....jag har i allafall sett grannens svarta katt i helgen 😂😂

Upp